Halak, Harcsa, pörkölt, szendvics, palacsinta, ízek és zamatok...

Halak, harcsa, pörkölt, szendvics, palacsinta, ízek és zamatok a konyhában

 
                                        Harcsa

            Szálkás húsú harcsafilé  sütve
 
Hozzávalók 10 személyre: 1,6 kg harcsa (filézett), 8-9 dl tejszín, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál fehér bors, 1 dl olíva olaj, - a harcsafilét letisztítjuk, fűszerezzük, majd az imént felsorolt anyagokkal beérleljük. Legalább egy éjszakán át hűtőben tároljuk.Másnap serpenyőben kisütjük.

                              

                Roston sült harcsa

 Hozzávalók: 1 kg harcsa, só, bors, kevés olívaolaj, fokhagyma, bazsalikom, kapor, petrezselyem, őrőlt kömény.
A harcsát kb. 10 mm vastag szeletekre vágjuk, kevés olajjal bekeverve fűszerezzük és állni hagyjuk. Majd a harcs szeleteket grillen megsütjük. Vöröshagyma mártással tálaljuk.
    

                 Szalonnába göngyölt harcsa
 

Hozzávalók: 1kg harcsafilé (amúrból is jó), 5-6 gerezd fokhagyma, só, őrőlt bors, bazsalikom, alma, áfonyalekvár, burgonya, petrezselyemzőld. - A filét kb. 2x7 centiméteres rudacskakra daraboljuk. A pépesített fokhagymával és fűszerekkel bekenjük, és 30 percig pihentetjük. A vékonyra csíkozott kolozsvári vagy baconszalonnába csavart halrudacskákat bő forró olajban pirosra sütjük. Az almát ketté vágjuk és a magházat eltávolítjuk, sütőben vagy mikróban megsütjük, és a belsejébe áfonylekvárt helyezve petrzselymes újburgonyával melegen tálaljuk.
                           

                         Pálcás harcsa 
 

Hozzávalók 10 személyre: 2 kg harcsa (kifilézett), fél kg vékony szalonna, 10 dkg zsír hurkapálca, mokkáskanál só. - A harcsát kifilézzük és kb. 3x3 centiméteres darabokra vágjuk. Vékony szalonnacsíkokba tekerjük, egy pálcára 4 darabot zsúrunk, lesütjük és félre tesszük. Majd sűrű halászlé alapot készítünk, galuskát főzünk bele és végül hozzáadjuk a harcsa szeleteket, jól összeforraljuk. Tálaláskor tejföllel díszítjük.

                         Töltött harcsa
 
 Hozzávalók: 25 dkg harcsa, 1 kávéskanál só, fél kávéskanál bors, 50dkg vaj, 5 evőkanál olaj, 15dkg mexikói zöldség, 1 db tojás, 10 dkg trappista sajt. - A harcsa filéket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés vajban kisütjük. A főtt zöldségeket lecsepegtetjük, az egész tojást, sót, borsot, reszelt sajtot és a rozmaringot hozzáadjuk. A kész masszát a harcsa szeletekre kenjük, majd egy sajt szeletet teszünk a tetejére, és grillsütőben ráolvasztjuk. Közben készítünk grillzöldséget, melyet tálaláskor a harcsa alá teszünk, köré pedig a zöldséglevet öntjük.
                          
                     Harcsa kapormártással
 
Hozzávalók 5 személyre: - 1kg harcsa, 1 db citrom, só, bors, 2 db póréhagyma, 3 db sárgarépa, 1 nagyobb csokor kapor, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejszín. - A harcsa (kifilézett) szeleteket leöblítjük, majd szárazra töröljük, besózzuk és citromlevet csúrgatunk rájuk. A póréhagymát és a sárgarépát kisújjnyi darabokra szeleteljük, hosszanti csíkokra vágjuk, majd sós vízben néhány percig pároljuk, és a levét leszűrjük. Olajban vagy vajban a harcsa szeletek mindkét oldalát megsütjük. Mártást készítünk hozzá: a vajhoz hozzáadjuk a lisztet, aláöntjük a zöldségek főzőlevét, belekeverjük az aprított kaprot, a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük a tejszínnel. Héjában főtt burgonyával tálaljuk.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 20
Heti: 70
Havi: 328
Össz.: 416 884

Látogatottság növelés
Oldal: Harcsa receptek
Halak, Harcsa, pörkölt, szendvics, palacsinta, ízek és zamatok... - © 2008 - 2024 - sutes-fozes-receptek.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »